Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Duval: DTM je náročnější než Formule E

Duval: DTM je náročnější než Formule E

Francouzovi to ale nejde ani v jednom šampionátu.

Novináři si obvykle všímají těch úspěšných. Kolegové z německého portálu Motorsport-total udělali výjimku a vyzpovídali závodníka z nejspodnějších pater výsledkových listin.

Přitom to není žádné ořezávátko. Pětatřicetiletý Loic Duval má za sebou vydařenou kariéru ve WEC nebo japonské Super Formuli. Letos vzal hned dva kšefty a zatím se mu vůbec nevede. V DTM je jediným pilotem, který dosud nezískal ani bod. Ve Formuli E je to jen o maličko lepší. Aktuálně mu patři v průběžné klasifikaci třináctá pozice, a to hlavně díky pátému místu nyní z New Yorku.

Můj jezdecký styl nepasuje ani na DTM, ani na Formuli E,“ snaží se vysvětlit příčinu svých nezdarů. „Je to něco úplně jiného, než na co jsem byl dosud zvyklý. S těmito auty je třeba zacházet odlišně. Musím se jim přizpůsobit. Chce to ale čas.“

Potíž je v tom, že v případě elektrických formulí se Duval přizpůsobuje už celou sezonu. Vždyť seriál příští týden končí. Je nicméně pravdou, že sedět v monopostu Dragonu není zřejmě žádnou výhrou, protože to nejde i jeho týmovému kolegovi Jeromeovi D´Ambrosiovi.

Nadšeno není ani Audi, za které Francouz nastupuje v DTM. Možná už lituje, že mu dalo souhlas ke dvojímu angažmá. On sám v tom ale žádný problém nespatřuje: „Už jsem to praktikoval i dříve. DTM má poměrně kompaktní kalendář a v mezidobí se mohu plně věnovat, díky laskavosti Audi, Formuli E.

A ještě docela zajímavé srovnání obou šampionátů: „Myslím si, že v DTM je náročnější zajet dobrý výsledek. Je daleko vyrovnanější, těžko se v něm předjíždí. Ve Formuli E se jede na plný plyn od začátku do konce. Když máte den, je snazší se dostat k bodům. Lidský činitel v ní také hraje daleko důležitější roli.“