Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes po sezoně 2018 opustí DTM!

Mercedes po sezoně 2018 opustí DTM!

Značka se místo toho zaměří na Formuli E.

Expanze německých automobilek do Formule E vrcholí. Po Audi a BMW do ní v sezoně 2019/20 vstoupí i Mercedes. Trojcípá hvězda naopak ukončí svoje angažmá v DTM.

Léta strávená v DTM navždy zůstanou důležitou součástí naší historie,“ uvedl v oficiální tiskové zprávě sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff. „Můj dík patří všem kolegům, kteří v průběhu let odváděli v DTM skvělou práci a udělali z Mercedesu jednoho z nejúspěšnějších výrobců v tomto šampionátu. Odcházíme s těžkým srdcem a letos a v příští sezoně vynaložíme maximální úsilí, abychom se s mistrovstvím rozloučili tituly. Jsme to dlužni našim fanouškům a sami sobě.

Během 26 let své účasti vyhrál Mercedes desetkrát v klasifikaci jezdců, třináctkrát v týmové soutěži a šestkrát v hodnocení značek.

Končí jedna velká éra. Teď nastal čas vydat se novými cestami,“ prohlásil viceprezident Mercedesu pro marketing Jens Thiemer. „Formule E je pro nás vhodnou platformou k prezentaci výkonnosti našich nových elektromobilů a k marketingovému uvedení technologické značky EQ do prostředí motoristického sportu.

Formuli E je možné přirovnat k napínavému start-up projektu,“ dodal Wolff. „Přináší zcela nový formát, mix atraktivní podívané a propagace nejmodernějších technologických řešení. Jsme rádi, že platnost naší vstupní opce byla prodloužena až do ročníku 2019/20. Dává nám to dostatek času na zevrubné poznání série a důkladnou přípravu.“

Dnešek ukázal, jak moc se svět změnil,“ konstatoval promotér Formule E Alejandro Agag. „A to nejen pokud jde o motorsport, ale i co se týče celého automobilového průmyslu. Jsme svědky procesu, který změní nejprve naše města a pak naše silnice. Jeho ztělesněním je právě Formule E.