Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buemi a Di Grassi si vyměnili první údery

Buemi a Di Grassi si vyměnili první údery

O komplexu méněcennosti a neschopnosti vyvarovat se chyb.

Boj o titul ve Formuli E eskaluje. Rozhodne se tento týden v kanadském Montrealu. Oba uchazeči o něj, Sébastien Buemi a Lucas di Grassi, ovšem už spolu začali zápolit. Zatím přes média.

Švýcar vytáhl na světlo rok starou příhodu ze závěrečného podniku loňského ročníku v Londýně. Tehdy byli oba v navlas stejné pozici. Krátce po startu najel Di Grassi do zádě Buemiho vozu. Oba museli okamžitě vyměnit svoje poškozené monoposty a přišli o jakoukoliv šanci na slušné umístění. Soustředili se proto na zisk dodatečných bodů za zisk nejrychlejšího kola. Úspěšnější byl nakonec Buemi.

Respektuji ho jako jezdce, ale nemohu mu odpustit, co mně tenkrát provedl,“ uvedl pilot týmu Renault e.dams pro britský Autosport. „Navíc měl potom ještě tu drzost tvrdit, že jsem kolizi zavinil já, protože jsem příliš brzy zabrzdil. Doufám, že se k něčemu podobnému znovu neuchýlí. Co by si pak lidé o něm pomysleli? Přece nebude kvůli tomu riskovat svoje dobré jméno.

K tomu přidal i svérázný psychologický profil svého soupeře: „Myslím si, že trpí komplexem méněcennosti, protože pořád vypráví, že je schopen jet lépe, než mu auto dovoluje. To skutečně dobří kluci nemusejí zdůrazňovat. To já bych taky mohl dokola mlít o tom, že jsem jediný, kdo dokáže vyhrávat s renaultem.“

Di Grassi veškerou kritiku briskně odpálil. „Jeho názor mě srdečně nezajímá. Jsem takový, jaký jsem,“ prohlásil pro stejný webový portál. „Má zřejmě potřebu se pořád zabývat tím Londýnem. Pro mě je to dávno nezajímavá historie. On už jedno mistrovství školácky ztratil, když se roztočil v zahřívacím kole (v roce 2015, shodou okolností také v Londýně). Teď může jenom ztratit. A jak je známo z minulosti, nedokáže se on ani jeho stáj vyvarovat chyb.