Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ve Ferrari prý zůstanou Vettel a Räikkönen

Ve Ferrari prý zůstanou Vettel a Räikkönen

Se slavnostním oznámením se čeká na Monzu.

Sky Italia během víkendu přinesla zprávu, že Ferrari se už s oběma svými současnými jezdci domluvilo na prodloužení spolupráce. Kontrakty možná jsou a možná nejsou hotové a podepsané, ale na dořešení posledních detailů je času dost. Scuderia si totiž, podle nejmenovaného zdroje, letos nenechá ujít příležitost oznámit prodloužení kontraktů během víkendu v Monze, kde budou přítomni zástupci snad všech velkých italských médií, nikoli pouze těch z oblastí sportu a motorsportu.

Podpis nových smluv by nebyl zase tak velkým překvapením. Ferrari se za Sebastiana Vettela momentálně nenabízí žádná rovnocenná náhrada, snad s výjimkou Fernanda Alonsa, jehož ale zpátky nepustí prezident Ferrari Sergio Marchionne. Pro Vettela by zase nemělo smysl jít jinam než do Mercedesu, jenže za ten bude ještě minimálně jeden rok jezdit Lewis Hamilton. A jak nám bylo za poslední roky mnohokrát zopakováno, ideálním kolegou Sebastiana Vettela je Kimi Räikkönen, což včerejší Velká cena Maďarska pouze potvrdila.

"Nevím, proč by to tak nemělo být," odpověděl Vettel v Maďarsku na otázku, zda v roce 2018 zůstane ve Ferrari. "Tento víkend je na to příliš brzy, nejsem připraven. Ale jak jsem už řekl, nemusím spěchat a nemyslím si, že tým má důvod spěchat. Právě teď máme na práci důležitější věci. V létě ((během letní přestávky) budeme mít více času. A podepsat kus papíru, to nezabere zas tak moc času."