Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rozhovory Hondy a Toro Rosso prý pokračují

Rozhovory Hondy a Toro Rosso prý pokračují

Vypadá to nadějně.

Když padla připravovaná dohoda se Sauberem, Hondě se uvolnily kapacity a narušil plán získat prvního zákazníka a další zdroj dat, která by se dala porovnávat s daty McLarenu. Během víkendu VC Maďarska sondovala situaci všech netovárních týmů, ale rychle se ukázalo, že jediným potenciálním zájemcem je Toro Rosso. Weby Motorsport a Autosport zjistily, že Helmut Marko a Masaši Jamamoto přistoupili k serióznímu jednání a opět se setkali tento týden v úterý.

Nejmenované, ale prý dobře informované zdroje tvrdí, že Marko chce kontrakt, který by umožnil poskytnutí motorů Honda Red Bull Racingu, pokud v budoucnu budou konkurenceschopné a lepší než ty od Renaultu. V případě rozvázání smlouvy mezi Hondou a McLarenem se přirozeně nabízí možnost, že by se z Red Bullu stal partner Hondy, ale to už je v rovině spekulací. Smluvním partnerem Hondy je stále McLaren a zatímco s jednoduchým kontraktem s Toro Rosso by neměl mít problém, podepsání volnější smlouvy s možností poskytnout motory Honda A-týmu Red Bullu by mohl vetovat.

Pokud by se Markův plán uskutečnil, nebylo by to poprvé, co by si týmy Red Bull a Toro Rosso vyměnily kontrakty s výrobci motorů. Toro Rosso už jednou po větším bratrovi zdědilo kontrakt na motory Ferrari, když Adrian Newey Red Bull přesvědčil k nákupu motorů Renault, které byly v té době méně náročné na chlazení.