Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

2016: Ecclestone předpovídá dominanci Mercedesu

2016: Ecclestone předpovídá dominanci Mercedesu

Vedle jak ta jedle.

Máme tu další díl série Vedle jak ta jedle a tentokrát si v ní připomeneme rok starou předpověď Bernieho Ecclestonea. Tehdy ještě principál cirkusu F1 se zlobil, že jeho návrh zahodit všechny hybridní technologie a vrátit se k obyčejným atmosférickým motorům se nesetkal se žádnou pozitivní odezvou. Na oplátku F1 na rok 2017 předpověděl již čtvrtý rok pokračující dominanci týmu Mercedes a dnes v čele šampionátu vidíme Sebastiana Vettela z Ferrari.

"Red Bull věří, že Mercedes porazí lepší aerodynamikou. Já bych si tím ale nebyl tak jistý. Mercedes má stále velkou výhodu díky svým motorům. Proto bychom měli co nejdříve zavést nová motorová pravidla. Nezáleží na tom, jaká budou. Důležité je pouze zbavit se hybridních motorů. Jean Todt si myslí, že toto je budoucnost. Může mít pravdu, pokud mluví o silničních automobilech, ale v F1 chtějí lidé vidět něco speciálního. Chtějí, abychom měli hlučné silné motory," řekl Ecclestone v době, kdy se Ferrari zmítalo v interních problémech a jeho vývoj zamrzl na mrtvém bodě. Třičtvrtě roku je ale dlouhá doba a Ferrari do sezony 2017 nastoupilo s s horším motorem, ale vítězným vozem.

VC Španělska - Mercedes
S odstupem času víme, že pravdě byl blíže Toto Wolff: "V roce 2017 se bude pokračovat ve zvyšování výkonu motorů, ale zároveň budeme mít nové šasi a díky tomu jsou zde příležitosti i rizika. Nepamatuji si tým, který by si během takové změny pravidel dokázal udržet vedoucí postavení, takže naším cílem je udržet si konkurenceschopnost."