Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Začaly přípravy na hi-end VC Silicon Valley

Začaly přípravy na hi-end VC Silicon Valley

Za projektem stojí Hellmund a Tilke.

Pokud jste o tom ještě náhodou neslyšeli, v Silicon Valley najdete sídla mnoha globálně významných technologických společností včetně notoricky známých, jakými jsou Apple, eBay, Electronic Arts, Google, Netflix, Nvidia, Yahoo! a Tesla Motors. Další tam mají alespoň velké pobočky nebo centra. A podnikatel Williams Yao už pracuje na realizaci projektu, který spojí unikátní atmosféru jižní části San Francisca a F1. Vždyť jaká jiná sportovní událost by měla přilákat nadšence technologií, když ne velká cena F1?

Projekt ale není pouze o postavení okruhu. Byznysmodel stojí na vybudování Motor & Technology Center of Excellence, který má zabírat 225 hektarů. Kromě závodního okruhu s různými konfiguracemi mají být součástí areálu i konferenční centrum, restaurace, luxusní byty, hotel i obchody s hi-tech zařízeními. Návštěvníkům se mají v jednom balíku nabízet závody a nejnovější výtvory technologického průmyslu, přičemž trať by se využívala také k testům a předváděcím jízdám elektromobilů i autonomních automobilů.

Plánů na novou velkou cenu F1 se každoročně objeví několik a přestože je nápad na hi-end velkou cenu v Kalifornii zajímavý, důvěryhodnost projektu dodává až zapojení dvou známých jmen. Jedním je Tavo Hellmund, který stál za přivedením VC USA na Okruh Amerik v Texasu a podílel se i na obnovení VC Mexika. Druhou a ještě známější osobou je Herman Tilke, známý také jako dvorní architekt F1, stojící za většinou nových okruhů, které za uplynulé dvě desetiletí přibyly do kalendáře F1.