Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buemiho extempore jako skvělá propagace

Buemiho extempore jako skvělá propagace

Franchitti má pro Švýcarovo počínání pochopení.

Sébastien Buemi boj o titul ve Formuli E prohrál. Ovšem více než o příčinách nezdaru se v posledních dnech diskutuje o jeho kousku po skončení předposledního závodu v Montrealu. Rozzlobený pilot týmu Renault e.dams obešel několik soupeřů a nevybíravým způsobem jim sdělil svůj názor na ně, respektive jejich počínání v právě skončené jízdě. Sklidil za to značnou kritiku, nyní však našel i zastánce.

Není jím nikdo jiný než někdejší hvězda IndyCar a vítěz 500 mil Indianapolisu Dario Franchitti, který v současnosti působí ve Formuli E jako televizní komentátor. „Když vidím, že to někdo takhle prožívá, tak mně dojde, že jde opravdu o důležitou věc a že úspěch v ní pro účastníky hodně znamená,“ vyjádřil se pro oficiální stránku fiaformulae.com. „Z tohoto úhlu pohledu bylo krásné něco takového zažít. Jako fanouška by mě takový seriál začal zajímat.

Buemiho kontraverze s Antoniem Felixem da Costou, Robinem Frijnsem a Danielem Abtem se stala mezitím hitem internetu a nechybějí hlasy, že dělá šampionátu jenom ostudu. Franchitti však bere jejího hlavního aktéra pod ochranu: „Když nezávodíte, nedokážete pochopit, jak obrovskému tlaku je jezdec vystaven, včetně toho, který vyvíjí sám na sebe. Sébastien prostě udělal chybu, byl kvůli tomu naštvaný a potřeboval to ze sebe dostat ven. Je skvělé, vidět takovou osobnost.