Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Úspěch Ferrari opět naplní Monzu

Úspěch Ferrari opět naplní Monzu

Jedinečná atmosféra se vrací.

Tribuny naplněné fanoušky jediného týmu, to v F1 vidíme jen jednou ročně. Evropská část sezony tradičně finišuje na okruhu Monza a z tribun závod vždy sledují desetitisíce tifosi. V posledních letech ale atmosféra trochu upadla, kazila ji prázdná místa. Fanoušci Ferrari nebyli zvědaví na ukázku technologické převahy Mercedesu, hlavně jeho pohonných jednotek, protože na dlouhých rovinkách se projeví každá koňská síla.

Ferrari vlastně domácí závod nevyhrálo od roku 2010, kdy se z vítězství těšil nový oblíbenec tifosi Fernando Alonso. Letošní sezona ale není příběhem o dominanci, ale o zápase Mercedesu a Ferrari a tribuny by měly být stejně plné, jako když Ferrari každoročně bojovalo s McLarenem.

"Už jsme prodali o 35 procent více vstupenek, než  loni touhle dobou," řekl Ivan Capelli, šéf milánského autoklubu. "Očekáváme, že bude vyprodáno."

Bývalý závodník potvrdil, že F1 se díky Scuderii Ferrari vrací do srdcí italských fanoušků. "Lidé už nemluví jenom o fotbale. Teď se nad cappuccinem diskutuje hlavně o F1. A já věřím, že Vettel ten titul dá.