Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Buemi se omluvil za incident v Montrealu

Buemi se omluvil za incident v Montrealu

Na jednoho uraženého ale pozapomněl.

Jak už to bývá, mnohem větší odezvu než samotný výsledek šampionátu vyvolala groteskní scénka během posledního podniku Formule E v Montrealu. Rozzuřený Sébastien Buemi tam bezprostředně po skončení sobotního závodu obešel tři své soupeře a vynadal jim.

Nyní snad za celou pseudoaférou konečně spadne opona, neboť Švýcar na svém twitterovém účtu přilezl ke křížku: „S časovým odstupem a s klidnou hlavou bych se chtěl nyní omluvit týmu Renault e.dams, Da Costovi a Frijnsovi za své chování. Osobně tak učiním na začátku příští sezony.

Šťouralové ovšem okamžitě odhalili, že kajícník jaksi zapomněl na třetího postiženého Daniela Abta. Zatímco Antonia Felixe da Costu a Robina Frijnse obvinil za způsobení kolize v počátku jízdy, při níž si poškodil řízení (Portugalce přitom zcela neprávem), německý pilot ho údajně úmyslně zdržoval při nájezdu do boxové uličky. Konflikt s ním byl také nejvyhrocenější, neboť Buemi ho nazval špinavým typem (doslovný překlad použitého výrazu by byl ovšem daleko jadrnější).

Podle Autosportu pohnulo expilota F1 k omluvnému kroku především masově se šířící video, zachycující celý incident. „Je to k vzteku, když se na něco takového musíte koukat. Navíc je to vytržené z kontextu. Chtěl jsem si jen s Frijnsem a Abtem promluvit,“ použil Buemi vysvětlení, populární nejen ve sportovních kruzích…