Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kvjat je příliš emocionální

Kvjat je příliš emocionální

Podle jeho šéfa by potřeboval více disciplíny.

Daniil Kvjat se za volantem nechává unášet emocemi, které jsou příčinou jeho nesmyslných manévrů, kolizí a havárií, míní šéf týmu Toro Rosso Franz Tost.

Kvjat táhne nepěknou šňůru incidentů od VC Rakouska, v níž kolidoval s Fernandem Alonsem a Maxem Verstappenem. Následovala kolize s týmovým kolegou ve Velké Británii a v Maďarsku byl potrestán za to, že během kvalifikace zablokoval Lanceho Strolla. Za incidenty mu na superlicenci přibývají trestné body, má jich už 10, přičemž po dosažení čísla 12 ho čeká jednozávodní distanc a první body se mu vymažou až po VC USA, tedy až v druhé polovině října. Převychovat ho nedokázalo ani degradování z A-týmu Red Bullu na jezdce juniorského týmu Toro Rosso po dvou kolizích se Sebastianem Vettelem na startu VC Ruska 2016.

"Daniil odvádí skvělou práci, jenom občas je po startu příliš netrpělivý, občas příliš riskuje," řekl Tost. "Všimněte si, jak je v závodě rychlý, když je na trati sám. Dosahuje moc, moc dobrých časů na kolo. Chce být úspěšný a snaží se soupeře předjíždět v místech, kde je to nemožné. V tom musí být disciplinovanější. Ať už je to frustrace nebo cokoliv jiného, ve voze a obzvláště na startu potřebujete mít emoce pod kontrolou. Pokud se necháte ovládnout emocemi, uděláte chyby a havarujete. Vše ostatní má na dobré úrovni. Zpětnou vazbu, rychlost, motivaci, odvádí dobrou práci."

Po vzájemné kolizi v Silverstone byli oba jezdci Toro Rosso požádáni, aby si na trati projevovali více respektu. Ale co kdyby žádosti nevyhověli a kolize se opakovaly? "Čekal by nás vážný rozhovor a Red Bull by samozřejmě dříve nebo později přistoupil k finanční pokutě nebo něčemu jinému. Naštěstí, taková situace ještě nikdy nenastala. Už o tom nechci ani mluvit, protože věřím, že se to nestane.