Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Honda je teď tam, kde chtěla být v březnu

Honda je teď tam, kde chtěla být v březnu

Z určitého pohledu to je jen malý skluz.

Katastrofální zimní testy i začátek sezony motivovaly McLaren k vážným úvahám o předčasném rozvázání smlouvy s Hondou, avšak vypadá to tak, že situace se pomalu vrací do normálu. Alespoň pokud budeme věřit Jusuke Hasegawovi, který v rozhovoru pro Racer řekl, že výkon a spolehlivost motorů Honda nedávno dosáhly úrovně, na níž měly být na začátku sezony. Optikou automobilového průmyslu je to jen malý časový skluz, ačkoli McLarenu to zničilo sezonu.

"V současnosti jsme možná na úrovni výkonů, kterou jsme chtěli dosáhnout na začátku sezony," řekl šéfinženýr Hondy. "Já osobně si říkám: Alespoň jsme na úrovni, na které jsme měli být v Barceloně. Trvalo to přibližně pět měsíců, na to musíme být pyšní. Avšak s ohledem na kalendář F1 jsme to dokázali příliš pozdě. Takže napůl se mi ulevilo a napůl jsem velmi zklamaný, že jsme takové výsledky neměli na začátku sezony."

Honda se mezitím údajně pokouší přesvědčit Toro Rosso, aby od příští sezony také používalo její motory. Ani jeden z nejvyšších představitelů Red Bullu v F1 tyto zprávy nechce komentovat.

"Uvidíme," stručně odpověděl Helmut Marko na otázku položenou redaktorem novin El Confidencial.

"Nebudu komentovat klepy ani se ptát na zdroj vašich informací," řekl žurnalistům Christian Horner.