Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Šéf Toro Rosso viní padok ze šíření drbů

Šéf Toro Rosso viní padok ze šíření drbů

Sainzův rychlý přestup do Renaultu si někdo vymyslel.

Šéf týmu Toro Rosso označil všechny zprávy o Sainzově okamžitém přestupu do Renaultu za výsledek práce znuděného padoku. Ve skutečnosti spekulace o přestupu vydatně podporoval sám Sainz, když mluvil o tom, že jeho setrvání v Toro Rosso je nepravděpodobné, že by to byl těžký rok a že věří, že Helmut Marko učiní rozhodnutí, které nebude dobré pouze pro společnost Red Bull , ale i pro jeho jezdeckou kariéru. To ale nic nemění na tom, že Sainzovi byla prodloužena smlouva a zůstává v Toro Rosso.

"Vůbec nevím, kde se vzal ten drb, že v Budapešti bude závodit za nevím který tým," řekl Franz Tost. "Ale toto je formule 1 a když si lidé někde sednou a nudí se, začnou si vymýšlet příběhy, mluvit o snech a tak... Pak se o tom doslechne někdo další a začne se to šířit. Faktem je, že Carlos závodí za nás, má kontrakt s Red Bullem a o jeho budoucnosti rozhodne Red Bull, protože má podepsanou smlouvu."

A Sainz si už uvědomil, že snažit se vymanit z Red Bullu bylo chybou. "Jsem si jistý, že si z toho vzal ponaučení a že už chápe, co je pro něj důležité. Jak jezdcům často říkávám, nejdůležitější je odvést co nejlepší práci s tím, co mají právě teď k dispozici. Zbytek přijde sám od sebe, ať už jsou kdekoli. Přitom máme dobrý, konkurenceschopný vůz a tým odvádí skvělou práci. Daří se nám, v Toro Rosso má jezdec vždy šanci získat body."