Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes potřebuje více přítlaku

Mercedes potřebuje více přítlaku

Obává se Singapuru.

Zřejmě není náhodou, že Ferrari vyhrálo v Monaku i na Hungaroringu. Na obou tratích je nejdůležitější maximální úroveň přítlaku. Mercedes může být v tomto ohledu dobrý, ale Ferrari je ještě lepší. Ve Spa ani v Monze to jistě nebude problém, ale stříbrný tým se už nyní obává městské trati v Singapuru.

"Jsem přesvědčen, že v minimálně dvou nejbližších velkých cenách na tom budeme v porovnání s Ferrari lépe (než v Maďarsku)," řekl Valtteri Bottas. "Ale řekl bych, že v jedné oblasti potřebujeme markantní zlepšení. Opravdu to potřebujeme, oni jsou hodně rychlí v zatáčkách. Musíme na tom zapracovat, na našem balíku pro maximální přítlak.

Ještě je před námi hodně tratí, na kterých bude potřebné nastavení na vysoký přítlak. Spa je spíše o efektivnosti a v Monze se jezdí s velmi nízkým přítlakem, ale pak je na řadě Singapur a ten je o přítlaku. Snažíme se vůz zlepšit, protože pokud to neuděláme, bude to velmi těžká sezona. To nepochybně."

Dvě vítězství a mnoho dalších pódiových umístění udržela Bottase v boji o titul, ale po přestávce bude potřebovat vítězství, aby rychle zmenšil bodovou ztrátu na Sebastiana Vettela a Lewise Hamiltona. V opačném případě mu může ujet vlak.

"Doufal jsem, že já i tým na tom budeme v této fázi sezony lépe. V Poháru konstruktérů je to fajn, ale měli jsme pár slabších závodů, což není zrovna ideální. Pro náš tým jsou dost dobrá pouze vítězství. Ta musejí být naším cílem, proto je před námi hodně práce. I přede mnou je hodně práce. Mám co zlepšovat."