Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

F2: Konec letní pauzy ve znamení jezdeckých změn

F2: Konec letní pauzy ve znamení jezdeckých změn

De Vries a Déletraz si mění místa, vrací se Merhi.

Konec letní přestávky formule 2 s sebou přinesl několik překvapení v jezdeckém složení. Nováček Nyck de Vries opouští tým Rapax a od závodního víkendu ve Spa se připojí ke stáji Racing Engineering.

Mladý Nizozemec si ve své debutové sezoně již dokázal připsat několik významných úspěchů: vyhrál v Monaku, pak přidal stupně vítězů v Baku a před letní přestávkou získal dvě třetí místa na Hungaroringu.

Možná, že je tento krok uprostřed sezony překvapením, ale já jsem opravdu nadšený, že se od závodu ve Spa mohu připojit k Racing Engineering. Byli jsme v kontaktu od roku 2015 a je skvělé, že jsme konečně dostali šanci spolupracovat, jelikož se vyznačují vysokou profesionalitou a vynikajícími výsledky. Doufám, že budu schopen navázat na jejich rychlost a úspěchy, které vždycky měli,“ uvedl.

Racing Engineering opouští Louis Déletraz a míří na uvolněné místo po De Vriesovi do Rapaxu. V tomto italském týmu ale dochází i ke změně na druhé závodní sedačce. Zatím jen pro závod ve Spa obsadí místo po Sergiovi Canamasasovi Roberto Merhi. Ten si již vyzkoušel vůz formule 2 v Barceloně, kde závodil s týmem Campos, avšak bez větších úspěchů.