Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Räikkönen se o oznámení smlouvy dozvěděl z novin

Räikkönen se o oznámení smlouvy dozvěděl z novin

Podpisy jsou již delší dobu na svých místech.

Kimi Räikkönen nepodepsal smlouvu v Belgii, ani těsně před odjezdem týmu z Maranella do této země. Platný kontrakt na příští sezonu má již nějaký čas v kapse a o oficiálním oznámení se dozvěděl z novin.

"Začali jsme o tom mluvit teprve nedávno, ale rychle jsme se dohodli. Neměl jsem moc o čem přemýšlet," prozradil mistr světa z roku 2007, když byl na sponzorské akci v Helsinkách. "Už jsem o tom nějaký čas věděl, ale až teď jsem si to přečetl v novinách."

Fin předpokládá, že jeho týmovým kolegou zůstane Sebastian Vettel. "Nepodepsal bych, kdyby mě závodění už nebavilo a ani v případě, že by se mi špatně pracovalo s týmem a jeho lidmi."

Řeč byla i o délce kontraktu. Jednoletá smlouva není projevem velké důvěry, ale jezdec s přezdívkou Iceman si už zvykl. Do Ferrari přestoupil z Lotusu po uzavření smlouvy na roky 2014 a 2015 a od té doby každý rok podepisuje nový kontrakt. Větší část roku se proto vždy spekuluje o jeho odchodu.

"V tomto bodě (kariéry) je lepší podepsat vždy jen na jednu sezonu," řekl 37letý jezdec. "(Během roku) nemyslím na to, zda už mám kontrakt na příští rok. Vždycky jedu naplno. Jiní lidé během pár měsíců jistě začnou spekulovat o dalším."