Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Jani jde do Formule E

Jani jde do Formule E

Vítěz z Le Mans podepsal týmu Dragon.

První praktický důsledek vstupu Porsche do Formule E je tady. Tovární jezdec německé značky Neel Jani se zúčastní již příštího ročníku šampionátu.

Vítěz čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans získal angažmá v týmu Faraday Future Dragon Racing. Cíl je jasný: získat potřebné zkušenosti předtím, než v sezoně 2018/19 nasadí automobilka svůj vlastní vůz. O výsledek tudíž tolik nepůjde, ostatně stáj nepatří právě ke špičce.

O Formuli E jsem se zajímal již dříve, už od jejího vzniku,“ uvedl švýcarský závodník v rozhovoru pro server motorsport-total.com. „Protože jsem ale jezdil endurance, vůbec by mě nenapadlo, že se v ní někdy objevím. Pak však přišlo oznámení, že Porsche ve WEC končí. Přiznám se, že úplná novinka to pro mě nebyla, takže jsem v tomto ohledu v předstihu podnikl určité kroky.

Svezení mu nabídl šéf Dragonu Jay Penske. Soukromý test se uskutečnil před třemi týdny ve Španělsku. „Je to samozřejmě něco úplně jiného než prototyp LMP1. Po výkonové stránce nelze oba vozy vůbec srovnávat, éčko spíše připomíná F Renault nebo F3. Navíc se tady rozjedeš a ticho. Během jízdy slyšíš jen vítr. Auto se ale chová jako skutečný závoďák. Je živé, výborně se ovládá. Cítil jsem se v něm dobře a rychle si na něj zvykl,“ pochvaloval si.