Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Junior Red Bullu Dan Ticktum přestupuje do GP3

Junior Red Bullu Dan Ticktum přestupuje do GP3

Do konce sezóny bude závodit za tým Dams.

Série GP3 bude mít od Monzy v závodním poli nový přírůstek. Osmnáctiletý Brit Dan Ticktum bude pro zbývající tři závodní víkendy jezdit v týmu Dams. Obsadí uvolněnou sedačku po Santinu Ferruccim, na níž poslední dva závodní víkendy seděl Matthieu Vaxiviere.

Ticktum letos závodí ve formuli Renault 2.0 Eurocup, kde zatím získal jedno vítězství. Proslavil se ovšem něčím jiným. V roce 2015 dostal od Britské asociace motorsportu dvouroční zákaz činnosti. Tehdy ve formuli MSA za safety carem předjel deset aut a následně naboural do svého soupeře v bitvě o titul Rickyho Collarda. Přitom projel kolem třinácti žlutých vlajek, čtyřikrát mu byly ukázány dvojité žluté vlajky, dvakrát mu bylo máváno bílými vlajkami a patnáctkrát byl upozorněn na to, že je na trati bezpečnostní vůz. Na Collarda byl údajně nahněvaný za předchozí kolizi, po které skončil mimo trať, a chtěl mu to vrátit.

To už je ovšem minulost, na konci minulého roku byl omilostněn a v lednu si stal členem juniorského týmu Red Bullu. Teď stojí před dalším krokem své kariéry a velkou výzvou, protože ve voze GP3 ještě nikdy neseděl: „Je to neuvěřitelná příležitost, i když jsem tento typ vozu nikdy neřídil. Budu mít jen 45 minut, abych si zvykl na auto s více než 200 koňskými silami. Určitě to bude výzva. Obrovské díky patří všem, kteří mi umožnili dostat se k tomuto kroku mé kariéry, a to zejména Red Bullu a mojí rodině.“