Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lorandi: Je to neuvěřitelná trať

Lorandi: Je to neuvěřitelná trať

Rozhovor s domácím hrdinou před závodem na Monze

Alessio Lorandi a celá stáj Jenzer měli velmi slibný začátek sezony. V Barceloně získal osmnáctiletý Ital dvě pódiová umístění, další přidal na Silverstone. A i když zrovna nebyl na stupních vítězů, v závodě byl pro svou jízdu nepřehlédnutelný. Vedoucí pilot šampionátu George Russell ho dokonce označil za jednoho ze svých největších soupeřů. Bohužel v posledních závodech již výsledky tak dobré nejsou. V Maďarsku měl sice největší podíl na nepovedeném víkendu defekt pneumatiky, ale ve Spa Jenzer prostě už nestačil. A série GP3 tak dostala jasný scénář. V sobotu kraluje ART, v neděli zase Trident. Teď Lorandiho ovšem čeká jeho domácí závod, kde se pokusí opět vrátit mezi nejlepší.

My jsme se s ním na Monze, která se nachází blízko jeho rodiště Saló, popovídali.

Italové jsou známí jako vášniví fanoušci Ferrari. Ale zajímají se i o juniorské série a italské piloty v nich?
Myslím, že ta vášeň se netýká pouze formule 1 a Ferrari, ale všeho motorsportu. Italští fanoušci jsou jedni z nejlepších na světě. Je to cítit, když skončí závod formule 1, kdy i v padoku je tolik vášně. Věřím, že také velmi intenzivně sledují GP3 a F2. Cítím od nich energii. Také mají velkou vášeň pro MotoGP a pro motorsport celkově a myslím, že nám dávají mnoho energie.

Žiješ blízko Monzy. Čím je pro tebe tento závod speciální?
Je skutečně speciální, je to můj domácí závod a co se týče rychlosti, je to prostě neuvěřitelná trať. I přesto jsem tu často nezávodil, jen ve formuli 3. Takže jsem opravdu natěšený a připravený na tomto okruhu bojovat. 

Jak jsi spokojený s dosavadním průběhem sezony? Měl jsi silný úvod, ale poslední závody byly pro tebe trochu obtížné.
Ano, jak si říkala, měli jsme skutečně dobrý začátek sezony. Myslím, že stále odvádíme dobrou práci, ale musíme se vrátit zpět po těch nesprávných krocích ve Spa. Tam jsme neměli dobrou rychlost a nezískali žádné body. Ale velmi tvrdě pracujeme na tom, abychom se ujistili, že už se to nestane a dostaneme se zpět na naše pozice.

V současné době je ART velmi silný, ale to je obvyklé. Teď se k němu ale přidal i tým Trident. Myslíš, že je Jenzer ještě schopen je porazit?
Doufám v to. Samozřejmě, jak si řekla, oba to jsou velmi silné týmy, mají dobré jezdce, vybavení, ale nikdy nevíte, co se stane v závodě. Jsme tu, celou dobu se je snažíme porazit a myslím, že jsme blízko. Tedy kromě Spa jsme byli velmi blízko, ale budeme se dále snažit.

Jaké jsou tvoje cíle pro Monzu?
To je jasné, mít silný víkend a pak se uvidí, ale opravdu chci mít dobrý víkend.