Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren si tento měsíc vybere dodavatele motorů

McLaren si tento měsíc vybere dodavatele motorů

Peníze nerozhodují.

McLaren nadále řeší svou motorovou otázku, ale už nebude dlouho. Zak Brown v Monze řekl, že se rozhodne během tohoto měsíce. Rozhodnutí odejít od Hondy by do rozpočtu týmu udělalo díru o velikosti přinejmenším 50 milionů britských liber (1 422 500 000 českých korun). Peníze ale prý nerozhodují. Ty přitečou, když bude McLaren opět vyhrávat velké ceny.

"Tento měsíc se rozhodneme. Pravděpodobně již v jeho první polovině budeme vědět, kterou pohonnou jednotku budeme mít příští rok," řekl výkonný ředitel McLarenu.

"Je to velmi komplikovaná záležitost, musí do sebe zapadnout mnoho dílů celé skládačky, přičemž na některé máme vliv, na jiné ne. Pro McLaren bude nejlepší udělat to, co je nejlepší po sportovní stránce. Obchodní stránka se přizpůsobí.

Jsme tady, abychom vyhrávali. Díky tomu jsme úspěšní, takže to bude sportovní rozhodnutí. Nemůžeme si dovolit nebýt na stupních vítězů. Je to velké rozhodnutí dělané na základě mnoha elementů a ten ekonomický je jedním z nich. Naštěstí máme extrémně odhodlané vlastníky, mohou si dovolit rozhodnout na základě sportovní stránky a poradit si s ekonomickými následky. Máme dostatek peněz, takže se můžeme vypořádat s kteroukoliv situací.

Příští týden se setkáme s lidmi, kteří se v pohonných jednotkách vyznají podstatně lépe než já. Podíváme se na plány (Hondy), na to, čeho se dosud dosáhlo. Ať se rozhodneme jakkoliv, bude s tím spojené určité riziko. To už k F1 patří. Momentálně máme šasi vozu 2018 na papíře, ale pouze po ten bod, kam se dá zajít bez informací o jeho pohonné jednotce."


Šušká se, že Fernando Alonso dal McLarenu ultimátum. Buď se tým rozloučí s Hondou, nebo s ním.

"Fernando nám nedal ultimátum. Všichni chceme konkurenceschopný vůz. Tento víkend s ním strávím více času. Jeho rozhodnutí závisí na tom, zda uvěří, že budeme konkurenceschopní. Nevybírá si motor. Nemáme s ním smlouvu, ale rozhovory pokračují. Jde to dobře, ale přesto musíme mít i plány B a C pro případ, že bychom nedospěli k dohodě."