Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Staronová startovka Formule E

Staronová startovka Formule E

Bonusový bod za nejrychlejší kolo jen pro první desítku.

FIA zveřejnila startovní listinu šampionátu Formule E v sezoně 2017/18. I nadále v ní figuruje deset stávajících týmů, některé z nich však pod jinými názvy.

Týká se to například Abtovy ekipy, která po oficiálním vstupu ingolstadtské automobilky bude nyní vystupovat jako Audi Sport ABT Schaeffler. Ze jména týmu Dragon se vytratil technologický partner Faraday Future, který upadl do finančních potíží. Více se už také nesetkáme se stájí NextEV, která se podle hlavního sponzora přejmenovala na NIO Formula E Team.

Účastníci Formule E 2017/18:

Andretti Formula E

Audi Sport ABT Schaeffler

Dragon Racing

DS Virgin Racing

Mahindra Racing

NIO Formula E Team

Panasonic Jaguar Racing

Renault e.dams

Techeetah

Venturi Formula E Team

Zároveň byly přijaty některé změny v reglementu. Nejdůležitější se týká přidělování bonusového bodu za nejrychlejší kolo, na nějž nově budou mít nárok jen piloti, kteří se umístí do desátého místa. Zmizí tím dosavadní hojně kritizovaná praxe, kdy různí odpadlíci se vraceli na trať jen za tímto účelem a následně definitivně odstoupili. Znovu bude zaveden testovací den uprostřed sezony a zkušební seance bude vypsána také pro nováčky. Povolený výkon v závodě se zvýší na 180 kW a po vzoru F1 se na monopostech objeví velká startovní čísla spolu se zkratkami jmen závodníků.