Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sette Camara na vzestupu

Sette Camara na vzestupu

Nováček MP Motorsportu přidal k vítězství další pódium.

Poslední závody Formule 2 přinesly v čele startovního pole příjemné oživení v podobě Sergia Setteho Camary. Pilot stáje MP Motorsport vyhrál po bezchybné jízdě závod ve Spa a tento víkend si připsal druhé místo na Monze. Velký úspěch je to hlavně proto, že do svého prvního vítězství nezískal ani bod.  My jsme  tomuto mladému Brazilci položili na Monze několik otázek.

Představoval u něho belgický úspěch z psychického hlediska zlom? „Vítězství mi dalo mnoho sebedůvěry. Ne, že bych se cítil vyloženě pod tlakem, ale nikdy jsem nedokázal bodovat, ač jsem byl vždy blízko top 10. Měl jsem nějaké dobré kvalifikace, ale vše šlo proti mně,“ vzpomíná na Rakousko, kde byl po zisku první startovní řady diskvalifikován. „Potom, když jsem vyhrál, bylo všechno lehčí. Uklidnil jsem se a věci začaly jít příznivě, takže jsem velmi šťastný a doufám, že udržím klid, rozvahu i podobné výsledky až do konce sezony.

Sette Camara přišel do fomule 2 z formule 3, což je skok, který se v posledních letech už tolik nevidí,protože mezi těmito sériemi je až příliš velký rozdíl „Start sezony byl velmi náročný, byl jsem jediný jezdec, který přišel do Formule 2 z formule 3. Jiní piloti předtím jezdili v GP3 nebo pokračovali v F2 z minulé sezony, takže můj skok byl určitě větší než jejich. Jsem také nejmladší jezdec v poli, i když teď si myslím, že Santino [Ferrucci] je trochu mladší," dodává pilot, který letos oslavil teprve devatenáctileté narozeniny. Je jen o týden starší než nová posila Tridentu Santino Ferrucci. „Není snadné se adaptovat a jsem šťastný, že se věci začaly příznivě vyvíjet. Mám za sebou dobrý tým, který mě učí a pomáhá mi zvykat si tak rychle, jak jen je to možné. Takže proto jsem teď šťastný.

Má Sergio na to stát se hvězdou nové generace Formule 2? Blíže napoví další závodní víkend, který se pojede za měsíc v Jerezu. A my tam opět budeme.