Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

López se pohádal se šéfem a končí

López se pohádal se šéfem a končí

DS Virgin místo něj angažoval Lynna

Měl být jednou z největších hvězd, po roce ale balí kufry. Účinkování Josého Maríi Lópeze ve Formuli E je zřejmě u konce.

Argentinec přicházel před sezonou s gloriolou někdejšího kandidáta F1 a hlavně trojnásobného mistra světa cestovních vozů. V týmu DS Virgin si však neporozuměl se šéfem Alexem Taiem a svoje námitky si nenechal pro sebe. Výsledky nebyly také nic moc, dvě pódiová umístění se jen těžko dala srovnávat s pěti vítězstvími parťáka Sama Birda.

Reakce ze strany stáje na sebe nenechala dlouho čekat a tak je „Pechito“ bez místa. Což může záhy platit i obecně, protože nemá jistý ani svůj druhý dosavadní džob u Toyoty ve WEC.

DS Virgin zároveň oznámil, že k Birdovi angažoval jako druhého pilota Alexe Lynna. Ten už letos zaskočil za Lópeze v New Yorku, kde na sebe upozornil ziskem pole position. V obou závodech ale odstoupil.

Jsem úplně na větvi z toho, že mám s DS Virginem absolvovat kompletní program,“ rozplýval se třiadvacetiletý závodník nadšením v oficiální tiskové zprávě. „Už od ledna s ním těsně spolupracuji. Je nesmírně přínosné učit se od tak skvělého týmu a jeho vysoce kvalifikovaných inženýrů. Rád bych poděkoval Alexovi, že mně dal šanci nejprve v New Yorku a teď znovu.

Rodák z Londýna sklízel úspěchy hlavně v nižších formulových sériích. V roce 2013 vyhrál VC Makaa F3 a v následující sezoně šampionát GP3. Loni skončil šestý v GP2 Series.