Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Graham Rahal bude mít v Sonomě stájového kolegu

Graham Rahal bude mít v Sonomě stájového kolegu

Tým dá šanci mladému jezdci z Indy Lights.

Stáj Rahal Letterman Lanigan Racing ve středu oznámila, že poslední závod letošní sezony, který bude zároveň posledním se současnými aerokity, absolvuje se dvěma vozy. Vedle Grahama Rahala se představí teprve devatenáctiletý Zachary Claman DeMelo, který skončil na pátém místě v letošním šampionátu Indy Lights.

Rodák z kanadského Montrealu dokončil letos druhou sezonu v Indy Lights. Startoval za tým Carlin a na okruhu Road America si připsal své premiérové vítězství. Vloni skončil v šampionátu devátý. Vloni absolvoval test s týmem Sama Schmidta v Ohiu a letos si vůz IndyCar vyzkoušel při testu pro mladé piloty na Road Americe.

„Jsme potěšeni, že si Zach vybral pro svůj debut v IndyCar tým Rahal Letterman Lanigan Racing,“ řekl spolumajitel stáje Bobby Rahal. „Zach měl velmi dobrý rok v Indy Lights a myslíme si, že se mu může dařit i ve Verizon IndyCar Series,“ myslí si Rahal.

 „Velmi pečlivě jsme sledovali jeho výkon v nedávném testu IndyCar na Road Americe, kde byl z nováčků nejrychlejší, takže věříme, že může odvést dobrý výkon. Naším cílem je, aby měl dobrý, vyrovnaný závod a získal zkušenosti, což je důležité. A doufáme, že získá zkušenosti, které mu pomohou se odrazit do sezony 2018,“ dodal Rahal.

Claman DeMelo není jediným pilotem, který by rád v Sonomě rozšířil startovní pole. A že jsou na okruhu ležícím nedaleko San Franciska ochotny přidat další vůz, naznačily i týmy. Tým Sama Schmidta už v pondělí otestoval ve Watkins Glen devětadvacetiletého Mexičana Juana Pabla Garciu, který za Schmidtovu stáj závodil v roce 2014. O pátém voze uvažuje také stáj Michaela Andrettiho.

Claman DeMelo je z možnosti vyzkoušet si vůz IndyCar nadšený. „Ta možnost je pro mou kariéru něco neuvěřitelného a dostávám se tím blíž k tomu, abych si zajistil místo u Rahal Letterman Lanigan na příští rok,“ věří závodník. Rahal skutečně chce přidat druhý vůz, ten má ale řídit Japonec Takuma Sató.