Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dostat z každé kapky maximum

Dostat z každé kapky maximum

Paliva a oleje Shell zvyšují efektivitu motorů Ferrari

Scuderia Ferrari již řadu let spolupracuje se společností Shell, která pro její monoposty F1 dodává palivo a mazivo. V současnosti se jedná o produkty Shell V-Power a Shell Helix Ultra. Experti petrolejářského koncernu nyní spočítali, že jeho výrobky mají 23,3% podíl na nárůstu účinnosti pohonných jednotek rudých vozů z Maranella. To představuje při stejném množství pohonných hmot o více než půl sekundy rychlejší čas na jedno kolo během závodu.

Efektivita je v moderním motorsportu zcela zásadní, protože zlepšení výkonnosti se dosahuje v první řadě právě díky zvýšení účinnosti. Kvůli omezenému množství paliva na závod bez možnosti dotankovat v boxech můžeme být rychlejší jen za předpokladu, že účinněji využijeme jeho každou kapku,“ vysvětluje manažer Shellu pro inovace v motoristickém sportu Guy Lovett a dodává, že roční objem práce na tomto úkolu dosahuje 21 tisíc hodin!

Naše dosavadní výkony jsou skládačkou složenou z mnoha důležitých střípků, které společně musejí výborně fungovat. Paliva a oleje značky Shell v tom samozřejmě hrají svou roli,“ potvrzuje čtyřnásobný mistr světa F1 Sebastian Vettel.