Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tony Kanaan příští rok zřejmě zakotví u Foyta

Tony Kanaan příští rok zřejmě zakotví u Foyta

Od Ganassiho odejdou i Kimball a Chilton

Přestože mu na konci roku bude už 43 let, jeho kariéra v IndyCar ještě nekončí. Brazilec Tony Kanaan po nepovedené sezoně zřejmě opustí tým Chipa Ganassiho. Ještě před posledním závodem letošní sezony by ale měl podepsat smlouvu na příští rok. Podle webu Racer.com se totiž Kanaan dohodl s týmem A.J. Foyta.

„S Tonym jednáme několik měsíců a určitě to je jeden z jezdců, o které máme zájem,“ uvedl pro Racer.com prezident týmu Larry Foyt. „Mluvili jsme s několika jezdci a ještě jsme nikoho nepodepsali,“ upozornil ale šéf stáje.

Foyt a Kanaan jednali už před loňskou sezonou, nakonec ale brazilský veterán prodloužil o rok s týmem Chipa Ganassiho. Letošní sezona je ovšem pro oblíbeného Brazilce velmi nepovedenou. Před posledním závodem je na 9. místě průběžného pořadí a jen jednou stál na stupních vítězů, když byl druhý v Texasu.

Kanaan v roce 2014 doufal, že po třech sezonách u týmu KV Racing, kdy se navíc konečně dočkal vítězství v 500 mil Indianapolisu, zase naváže na roky u Andretti Autosportu. Tam se 14x radoval z vítězství a v roce 2004 bral i titul šampiona. Pro Ganassiho ale dokázal vyhrát jediný závod.

A.J. Foyt se nedávno nechal slyšet, že se mu Kanaan velmi líbí, protože „je agresivní a vždycky je silný v Indianapolisu.“ Podle „Super Texe“ může ještě Kanaan vyhrávat závody. Navíc, ačkoliv se Foytově stáji v úvodu sezóny nedařilo, dvojice Daly – Muňoz se v posledních závodech ukazovala v mnohem lepším světle.

Tým Chipa Ganassiho po sezoně čekají velké změny. Až na Scotta Dixona, který je blízko tomu, aby se stal pětinásobným šampionem, se zbylé tři čtvrtiny stáje trápí a vedle Kanaana je na odchodu také Max Chilton. Ten se při jednom z nedávných závodů, když jej tým stáhl do boxů s tím, že má několik kol ztrátu a nemůže dosáhnout lepšího výsledku, do vysílačky rozčiloval a nechal se slyšet, že se „už moc těší na příští rok“.

Chilton by měl být jedničkou týmu Trevora Carlina, který by chtěl expandovat příští rok do IndyCar. Chilton už za Carlin startoval v britské formuli 3, v GP2 a v roce 2015 v Indy Lights. A do Carlinu by si Chilton mohl vzít i svého současného stájového kolegu. Kimball má totiž od sponzorů příspěvek, který mu další sezonu u Ganassiho nepokryje. A pro Racer.com naznačil, že by jeho spolupráce s Chiltonem mohla pokračovat.