Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pigot příští rok odjede celou sezonu

Pigot příští rok odjede celou sezonu

U Eda Carpentera si vysloužil lepší místo

Po dvou letech, kdy za stáj Eda Carpentera závodil jen na přírodních a městských okruzích, se šampion Indy Lights z roku 2015 může těšit, že příští sezonu absolvuje kompletní. Tým Eda Carpentera to oznámil krátce před posledním závodem letošního ročníku, který se jede o víkendu na okruhu v Sonomě.

„Je hezké vědět, že ve mě věří. Já jim mohu zajistit výsledky, které ode mě očekávají,“ řekl Spencer Pigot, který ve voze číslo 21 nahradí příští rok JR HIldebranda. „Není žádný jiný tým, jehož součástí bych teď chtěl tak být. Práci s Ed Carpenter Racing si užívám a opravdu doufám, že s ním budu moci dál pokračovat,“ dodal třiadvacetiletý jezdec z Orlanda.

Po svém triumfu v Indy Lights už Pigot stihl vystřídat tři týmy. Peníze, které získal coby šampion Indy Lights, stačily na tři starty včetně Indy500 v týmu Bobbyho Rahala. Pak se Pigot dal dohromady se stájí Eda Carpentera. Protože ale Carpenter na oválech startuje, musel si pro Indy500 hledat jiné místo a to našel u týmu Juncos Racing.

Pigot letos třikrát skončit v první desítce. Několikrát měl ale během závodu velkou smůlu, jinak by se dočkal i mnohem lepšího výsledku. Carpenter přiznal, že nahradit JR Hildebranda nebylo snadné rozhodnutí. Hildebrand pro tým jezdí od roku 2014, ale až do letoška to byly jen závody v Indianapolisu. Letos u Carpentera nahradil Josefa Newgardena, který odešel k týmu Penske. Hildebrand dvakrát, konkrétně ve Phoenixu a v Iowě, dojel na stupních vítězů.

Tým ale vidí větší potenciál v Pigotovi. „Rozhodnutí jako toto jsou vždycky těžká, když měníte jezdce. Ale když jsme si vyhodnotili, jak si jako tým stojíme a kam se chceme dostat, abychom zase bojovali o titul, tak jsme letos viděli skutečný pokrok u Spencera. Myslíme si, že Spencer dospěl do bodu, kdy potřebuje být v autě na všechny závody, aby se dál vyvíjel,“ uvedl Ed Capenter, který by měl dál startovat na oválech.