Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Veach u Andrettiho nahradí Satóa

Veach u Andrettiho nahradí Satóa

Japonec přestoupí k Bobbymu Rahalovi

Tým Andretti Autosport dá příležitost dalšímu mladému Američanovi. Zach Veach je „odchovancem“ stáje. Závodil za ní už v juniorských šampionátech. Konkrétně v letech 2010 a 2011 v U.S. F2000, o rok později v sérii Star Mazda a dva ročníky odjel také za Andrettiho v Indy Lights.

Letos poprvé okusil i IndyCar Series, když v Alabamě nahradil Hildebranda a v Indianapolisu řídil třetí vůz stáje A. J. Foyta.

„O tomto dni jsem snil od okamžiku, kdy jsem v roce 2010 v St. Petersburgu seděl vedle Michaela Andrettiho, který oznamoval, že budu jezdit za tým v USF2000. A že za ně budu závodit ve Verizon IndyCar Series, to je splněný sen,“ řekl Veach.

Ve voze číslo 26 střídá Takumu Satóa. Vítěz Indy500 se rozhodl změnit působiště v důsledku jednání Andretti Autosportu s Chevroletem. Vypadalo to totiž, že stáj uteče Hondě k americkému výrobci motorů. Sató, který je chráněncem Hondy, se proto dohodl s týmem Bobbyho Rahala.

Na poslední chvíli se Andretti dohodl na prodloužení kontraktu. Sató už ale byl dohodnutý s Rahalem. Andretti alespoň udržel druhého chráněnce Hondy, Američana Rossiho. Vedle něj se u Andretti Autosportu mladý Zach Veach potká s Markem Andrettim a Ryanem Hunter-Reayem.

„Jsme nadšení, že můžeme dát Zachovi první šanci se ukázat na nejvyšší úrovni. Těším se, až ho přivítám v naší, jak to říct, zcela americké sestavě. Zach začal svojí kariéru v našem týmu pro USF2000 a závodil v každé sérii před IndyCar za Andretti Autosport. Je to jezdec, který mě vždy překvapí,“ prozradil Michael Andretti.