Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz jde k Renaultu, zůstává ale v rodině

Sainz jde k Renaultu, zůstává ale v rodině

Palmerovi bude dovoleno dokončit sezonu

Renault F1 oznámil, že jeho pilotem v sezoně 2018 bude Carlos Sainz. V sestavě nahradí Jolyona Palmera, jemuž však bude dovoleno dokončit letošní ročník mistrovství světa.

Žádná senzace to není, transfer se jako součást rozsáhlejší rošády mezi McLarenem, Renaultem a Toro Rosso očekával. Pouze se spekulovalo, že Palmer dostane okamžitý vyhazov a španělský talent usedne do jeho vozu už ve Velké ceně Malajsie.

Nejde ovšem o klasický přestup, spíše o jistou formu „hostování“. Sainz bude Renaultu toliko zapůjčen. „Naši jezdci nejsou k mání. Můžeme je někomu poskytnout, ale nehodláme je nechat jít. Carlos Sainz zůstává nadále členem rodiny Red Bullu,“ uvedl Christian Horner v rozhovoru pro televizní stanici Sky.

Jinak řečeno, možnost, že syn rallyové legendy po tomto intermezzu nakonec zakotví v Red Bull Racingu, stále zůstává ve hře. Sainzovi se každopádně naskýtá šance po dvou letech u Toro Rosso oživit svoji stagnující kariéru, zatíženou navíc zhoršenými vztahy s mateřskou stájí. Naopak Palmerovo účinkování ve F1 patrně spěje k neodvratnému konci. Momentálně to totiž vypadá, že o jeho služby v ní nikdo nestojí.

 

V tomto voze nahradí v příšrím roce Jolyona Palmera Carlos Sainz