Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vandoorne nadšen změnou, Alonso vyčkává

Vandoorne nadšen změnou, Alonso vyčkává

Chce kontaktovat svého bývalého zaměstnavatele

Stoffel Vandoorne má radost z toho, že McLaren vyměnil partnerství s Hondou za koňské síly Renaultu. Změna může mít různé následky, dobré i špatné, ale neudělat změnu by znamenalo nenajít správné řešení.

"Hodně se změnilo a hodně se mění. Změna je pozitivní. Je dobré, že se věci mění, hlavně v situaci, v jaké jsme nyní," řekl mladý Belgičan. "Prostě potřebujeme tým vrátit mezi špičku. Zůstat stát není nikdy dobré. Změna je dobrá a snad  již brzy uvidíme pozitiva."

Konkurenceschopnost McLarenu v Singapuru naznačuje, že ještě nezapomněl stavět rychlé vozy. Přitom kvůli motoru tým ani nevyužívá celý svůj potenciál.

"Když máte problém, tak se samozřejmě těžko hledají limity a trpí i jiné věci, jako samotný výkon. V továrně jsem mluvil s pár lidmi z aerodynamiky a vypadá to dobře."

Zatímco Vandoorne se může směle vrhnout do nového dobrodružství, Alonso prý bude opatrnější a zjistí si více detailů, než se rozhodne zůstat v McLarenu, ačkoli v žádném jiném velkém týmu již není volná sedačka.

"Uvidíme. Zatím nevím nic o tom, co Renault očekává a jaké zlepšení plánuje udělat příští rok," řekl jezdec, který v týmu Renaultu získal své dva mistrovské tituly. "Takže vyčkám do konce víkendu a pak se to pokusím zjistit. Chci je kontaktovat, abych se dozvěděl více o jejich plánech. Pak se rozhodnu.

Když McLaren usoudil, že je čas rozejít se s Hondou a jít k Renaultu, tak už jistě měl informace o věcech pro příští sezonu. Snad to McLaren vrátí tam, kam podle všech patří, tedy do boje o stupně vítězů a tituly.
"