Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardův špatný start byl nakonec asi výhrou

Ricciardův špatný start byl nakonec asi výhrou

Verstappen prý chybu neudělal

Daniel Ricciardo je ve vynikající formě. Do týmové pokladnice letos přispěl dvěma třetinami bodů především díky tomu, že v posledních deseti závodech sedmkrát vystoupil na stupeň vítězů! Počet svých pódiových umístění dotáhl na 25 a upevnil si průběžné čtvrté místo.

Daniel Ricciardo si v Singapuru věřil i na vítězství. Nebylo divu, opravňovaly ho k tomu výkony během celého víkendu. Na stupeň vítězů nakonec vystoupil. Byl zklamaný nebo spokojený? „Dnešním závodem pěkně zamíchalo počasí,“ hodnotil závod Australlan. „Ale všichni jsme na tom byli stejně. Dosud jsme tu v mokru ještě nezávodili, a tak záleželo na tom, kdo si nejrychleji uvědomí změnu situace a jak se jí dokáže bleskově přizpůsobit. Já jsem se od startovní čáry odpíchl docela pomalu. Když to hodnotím s odstupem času, zřejmě to pro mě byla výhra. Umožnilo mi to vyhnout se té mele, co se odehrála přede mnou. V prvních pár kolech jsem měl dojem, že jsme na tom v mokru dobře, zato pak jsem měl pocit, že se k pneumatikám chováme trochu macešsky. Ani po zastávce v boxech a přezutí na čerstvé gumy jsme nedokázali na Lewise víc zatlačit. Tým mě požádal, abych si během závodu pružně řídil řazení. Až pak jsem se dověděl, že nám od úvodní fáze z převodovky uniká olej a jeho tlak klesá. Samozřejmě jsem sem přijel vyhrát a moc jsem po vítězství toužil, ale i druhé místo je skvělé a na výsledek si nebudu stěžovat.“

Na své poměry mírně se k incidentu v první zatáčce vyjadřoval Max Verstappen. Sportovní komisaři nakonec usoudili, že viníkem nebyl nikdo. Holanďan to pochopitelně viděl trochu jinak: „Odstartoval jsem o něco lépe než Seb. Jemu to podle všeho neušlo, a proto se pokusil stočit vůz doleva, aby mě malinko vytlačil z jízdní stopy. Jenže nevěděl, že na opačné straně mám vedle sebe Kimiho. Myslím, že to nebyl nejchytřejší manévr. A že se nemůže vymlouvat na to, že bojuje o titul mistra světa. Kimi odstartoval výborně a v mžiku byl na mé úrovni. Jeho útoku jsem se nebránil, protože jsem věděl, že nás čeká dlouhý závod. Najednou mi začal zavírat cestu. V tom momentě už jsem toho moc nezmohl. Zadní kola jsou širší než přední. Sevřeli mě do presu, a i když jsem brzdil, neměl jsem úniku. Kdybych udělal chybu sám, byl bych naštvaný, měl bych na sebe vztek. Ale dneska jsem s tím zkrátka nemohl nic dělat. Všichni jsme na tom nakonec prodělali, takže z toho máme hořký pocit. Lépe na tom je ten, kdo udělá chybu, a přesto může v závodě pokračovat.