Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Sainz v nejlepší den rušil letenku na cestu domů

Sainz v nejlepší den rušil letenku na cestu domů

Druhý býček to napálil přímo do bariéry

Carlos Sainz patřil mezi trojici jezdců, kteří v Singapuru vylepšili své dosavadní výsledkové maximum. Jeho dosavadním nejlepším výsledkem byla tři šestá místa. Teď jako by čtvrtou příčkou vzkázal Renaultu, že udělal velmi dobře, když s ním nedávno podepsal smlouvu na příští rok. Španěl jel opravdu skvěle a i za velmi nepříznivých podmínek zcela bezchybně.

Skvělého výsledku si syn slavného otce v cíli užíval: „Páni! To byl dneska den! A ten výsledek! Řekl bych, že to je pravděpodobně doposud můj nejlepší den ve formuli 1! Završit perfektní víkend, kdy vám sdělovací prostředky věnují takovou pozornost, čtvrtým místem v závodě je prostě úžasné. Odstartovat do závodu na přechodných pneumatikách, potom přezout na superměkké – v následujících kolech jsem se trochu trápil – a potom to dotáhnout do cíle bez ztráty pozice je zkrátka dokonalé vyvrcholení náročného víkendu… Každopádně si ho budu pamatovat navěky!

Potom se Carlos Sainz věnoval podrobné analýze vlastního výkonu: „Musím přiznat, že nejtěžší úsek závodu pro mě byl začátek fáze na superměkkých gumách – vůbec to nebylo jednoduché! V úvodním kole jsem se snažil, co to šlo, ale Hülkenbergovi se mě podařilo předjet… Naštěstí měl vzápětí nějaký problém a od té chvíle už šlo jen o to, nenechat se předhonit Checem (přezdívka Sergia Péreze Mendozy), který byl v pátek rychlejší než my a také jel na ultraměkkých! Nebylo snadné jeho nápor odrážet, pořád se koukat do zrcátek. Ale nakonec jsme to zvládli! Zamluvil jsem si letenku na zpáteční cestu domů na dnešní večer, ale rozhodně rezervaci zruším. Tenhle vynikající výsledek musíme oslavit všichni společně. Vždyť senzační práci odváděl o tomto víkendu celý tým… Patří mu můj dík!

Snad s ním šel slavit i týmový kolega ze sestavy mladých býčků Daniil Kvjat. Potřeboval si zlepšit náladu, protože po závodě byl hodně roztrpčený: „Taková škoda! Bohužel jsem udělal chybu a promarnil dobrou příležitost dosáhnout dobrého výsledku. Povedlo se mi předjet Magnussena, a hned potom jsem si zablokoval přední kola a napálil to rovnou do bariéry… Nepočítal jsem, že dopadnu takhle. Je to pro mě velké zklamání, ale tak to prostě někdy chodí.