Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hamilton posílá Vettelova fanouška k očnímu

Hamilton posílá Vettelova fanouška k očnímu

Měl by vidět, že nejrychlejší na světě je Lewis Hamilton

Lewis Hamilton poslal fanouška Sebastiana Vettela k očnímu, aby konečně i on rozeznal, kdo je nejlepším jezdcem v F1. Namyšlenost za tím ale (tentokrát) nehledejme, britský jezdec to (nejspíš) napsal žertem.

Velká cena Singapuru měla být pro Mercedes bojem o minimalizaci škod, zvláště po zpackané kvalifikaci. Nakonec Ferrari získalo 0 bodů, Mercedes měl dva jezdce na stupních vítězů a Hamilton se Vettelovi v boji o titul vzdálil o celých 25 bodů. Ve velmi dobré náladě se na palubě soukromého tryskáče Nikiho Laudy pustil do živé diskuze s fanoušky na Instagramu, kde má 4.8 milionu sledovatelů. Do oslavné atmosféry se ale připletl i jeden fanoušek Sebastiana Vettela...

"Vettel je lepší než ty," napsal do diskuse Vettelův fanoušek.

"Jednoho dne uvidíš, že to tak není. A pokud ne, možná bys měl jít k očnímu," nedal se Hamilton.


Co se ale týče samotného incidentu, Hamilton je na Vettelově straně. Kvůli omezenému výhledu z kokpitu a malým zpětným zrcátkům se to může stát každému.

"Když se podíváte na můj poslední start v Monze... Při startu vlastně toho na druhém místě vůbec nevidíte," řekl Hamilton v jednom z rozhovorů. "Často jsou ve vašem slepém úhlu, pokud odstartují stejně dobře jako vy, takže si pak nejste jisti, kde vlastně jsou. Jako první vás napadne, že byste měli bránit svou pozici, jet dovnitř, pokrýt ho a donutit zpomalit. Myslím, že o to se pokoušel. Pokud to vyjde, tak se objeví ve zpětném zrcátku nebo v periferním vidění. A někdy se stane, že si až pak uvědomíte, že jste vpředu a nemuseli jste to dělat."