Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault chce zlákat jezdecké eso

Renault chce zlákat jezdecké eso

Zaměstná v roce 2019 jednoho z nejuznávanějších jezdců?

Alain Prost, ambasador a poradce týmu Renault Sport F1, prozradil, že už v roce 2019 by v žlutém monopostu mohl závodit některý z nejuznávanějších jezdců v F1.

Renault při obnovení svého továrního týmu stanovil realistický plán cesty k mistrovskému titulu. O ten má bojovat v roce 2020, z čehož vyplývá, že již v roce 2019 by tým měl sbírat pódiová umístění a snad i vyhrát jeden nebo dva závody. Součástí plánu je i získání jezdce, jenž již v F1 něco dokázal. Momentálně za tým závodí Nico Hülkenberg a ten by měl zůstat jeho součástí ještě celé roky. Čerstvě získaný Carlos Sainz je ale zapůjčen Red Bullem pouze na jednu sezonu. Oba závodníci mají respekt padoku F1, ale status hvězdy jim chybí a mohl by chybět i fanouškům a sponzorům týmu, stejně jako zkušenosti s bitvami o vítězné trofeje.

"Trh s jezdci je pro nás důležitý a jsme v pozici, díky které můžeme být na konci roku 2018 otevřeni novým příležitostem," řekl Prost v rozhovoru pro Sky F1. "Na konci roku 2018 zde bude spousta jezdců bez kontraktů. My se chceme jako tým zlepšit a příští rok ukázat, že jsme lepší než naše současné výsledky. Chceme být v centru dění. Na příští rok máme Carlose, avšak ten zůstává členem rodiny Red Bullu. Pokud by ale měl dobré výsledky a chtěl zůstat, řešení se najde."

Šéf týmu Cyril Abiteboul letos veřejně odmítl možnost podepsat smlouvu s Fernandem Alonsem, protože mít v ne-vítězném voze frustrovaného Alonsa je to poslední, co by pro Renault chtěl. Příští rok vyprší smlouvy Lewise Hamiltona, Valtteriho Bottase, Daniela Ricciarda, Kimiho Räikkönena a také Fernanda Alonsa, pokud teď s McLarenem podepíše jednoletý kontrakt. Renault by chtěl letošní sezonu skončit na pátém místě v Poháru konstruktérů, od čehož ho po Singapuru dělí pouze Toro Rosso a Williams. Díky prvním bodům Jolyona Palmera se totiž konečně vyhoupl před Haas.