Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Velká cena Singapuru pohledem Pirelli

Velká cena Singapuru pohledem Pirelli

Nejrychlejší, nejvytrvalejší, nejchytřejší

Na městském okruhu v Marina Bay se letos jela první "mokrá" Velká cena Singapuru. Prvních šest jezdců do ní odstartovalo na pneumatikách do přechodných podmínek a za nimi byl mix jezdců na mokrých a přechodných pneumatikách.

První polovinu závodu ovlivnily dva výjezdy safety caru, což někteří jezdci využili k výměně mokrých pneumatik za přechodné, zatímco kupříkladu Daniel Ricciardo vyměnil svou původní sadu přechodných za novou. Jezdec Red Bullu byl nakonec v cíli druhý, z vítězství se těšil Lewis Hamilton.

Na usychající trati se na slicky jako první odvážili Kevin Magnussen z Haasu a Felipe Massa z Williamsu, oba v 24. kole. Když tyto pneumatiky začaly být výhodou, v boxech se rychle vystřídala celá špička. Téměř všichni od mechaniků odjížděli s ultraměkkými pneumatikami, pouze Carlos Sainz dostal superměkké a dojel si na nich pro čtvrté místo, což je jeho dosud nejlepší výsledek v F1. Své nejlepší umístění dosáhli také Jolyon Palmer a Stoffel Vandoorne. Hamilton zajel své nejlepší kolo za 1:45,008, čímž vylepšil dosavadní rekord okruhu o více než dvě sekundy.