Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Potvrzeno: Leclerc se v Malajsii dostane za volant Sauberu

Potvrzeno: Leclerc se v Malajsii dostane za volant Sauberu

Ferrari chce do tohoto týmu dostat oba své mladé jezdce

Pomalu se už blíží poslední čtvrtina sezony, F1 opět cestuje křížem krážem po světě, týmy už dobře znají své letošní vozy a to je čas, kdy se v pátek často za volant dostanou mladí jezdci s dobrými sponzory a možná i velkou budoucností. Díky Ferrari se již v Malajsii zúčastní prvního tréninku Charles Leclerc, aktuálně vedoucí jezdec šampionátu F2. Vědělo se o tom už od začátku září, ale až teď je to oficiální.

Pouze 19letý Monačan je součástí Ferrari Driver Academy, tedy juniorského programu Ferrari. Je zřejmé, že právě Ferrari mu vyjednalo možnost získat první zkušenosti s vozem Sauber C36. Švýcarský tým nedávno s Ferrari podepsal novou smlouvu na pohonné jednotky a převodovky, kromě toho přemýšlí i nad nákupem dalších částí vozu a nějaká ta sleva by mu jistě přišla vhod. Protislužbou má být výchova mladých jezdců patřících do rodiny Ferrari, což jsou možná i budoucí piloti Scuderie a mistři světa. Je pravda, že ještě ani jeden jezdec z Akademie se nestal závodním jezdcem Ferrari, za což ale může také tragická nehoda jejího prvního velkého objevu Julese Bianchiho. Leclerc jistě má potenciál být tím, komu se to povede, vždyť na první pokus vyhrál sérii GP3 a už je téměř jisté, že to dokáže i v F2.

Sauber oznámil, že Leclerc si v Malajsii půjčí vůz Marcuse Ericssona a jeden z monopostů obsadí i v prvním tréninku před závody v USA, v Mexiku a v Brazílii. Prezident Ferrari Sergio Marchionne chce se švýcarským týmem údajně vyjednat závodní sedačku nejen pro Leclerca, ale i pro Antonia Giovinazziho, jenž za tento tým odjel první dva závody sezony, když zaskakoval za zraněného Pascala Wehrleina. Pokud jednání skončí úspěchem, v Sauberu příští rok dojde k přímému souboji dvou mladých jezdců o přízeň vedení Ferrari, ale zároveň to nejspíš bude znamenat konečnou pro Ericssona i Wehrleina.