Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Piquet přestupuje z NextEV do Jaguaru

Piquet přestupuje z NextEV do Jaguaru

Britský výrobce nechce být znovu poslední

Další stájí, která oznámila svoji jezdeckou sestavu pro sezonu 2017/18, je Jaguar. Do svých řad se mu podařilo zlákat expilota F1 Nélsona Piqueta juniora.

Britská automobilka vstoupila do seriálu teprve loni a zatím hrála roli outsidera, což se projevilo i posledním místem v týmovém hodnocení. To už její šéfové nehodlají znovu dopustit. K posunu vzhůru má přispět prohloubená technická spolupráce s Williams Advanced Engineering a také Piquetův příchod. Syn trojnásobného šampiona F1 nahradil Adama Carrolla, s jehož výkony panovala značná nespokojenost. Do druhého monopostu bude i nadále usedat Novozélanďan Mitch Evans.

Brazilec nastupuje ve Formuli E od jejího vzniku a je jejím prvním mistrem. Titulu dosáhl v sezoně 2014/15 s Teamem China. Od té doby ale nevyhrál jediný závod a jeho vztahy se zaměstnavatelem, který se postupně přejmenovával na NextEV a pak na NextEV Nio, se postupně zhoršovaly. Přesto s ním v létě prodloužil smlouvu. Přestup ke konkurenčnímu Jaguaru je proto do jisté míry překvapující.

 

 Nélsinho Piquet (vlevo) s týmovým kolegou Mitchem Evansem