Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Toro Rosso při výběru jezdců zohlední přání Hondy

Toro Rosso při výběru jezdců zohlední přání Hondy

Dříve nebo později bychom za volantem mohli vidět Japonce

Toro Rosso bylo a zůstává juniorským týmem Red Bullu a měly by za něj jezdit budoucí hvězdy týmu Red Bull Racing. Teď je to ale zároveň "tovární" tým Hondy a ta má vlastní potřeby. Svým fanouškům dosud nabízela hlavně Fernanda Alonsa a předtím i Jensona Buttona a nyní mají být spokojeni s nováčky vychovávanými pro někoho jiného? Je to jeden z problémů, které budou muset noví partneři vyřešit, ale už je jasné, že hlavní slovo bude nadále mít výrobce energetických nápojů.

"Momentálně máme dva celkem úspěšné a dobré jezdce, Daniila Kvjata a Carlose Sainze. Očekávám, že oba s námi dokončí sezonu," reaguje šéf týmu Toro Rosso Franz Tost na drby o Sainzově předčasném přestupu do týmu Renault, za který bude závodit příští rok. "Co se týče jezdců pro příští rok, to rozhodne Red Bull, ale samozřejmě se vezmou v potaz všechny požadavky našich partnerů."

Honda přirozeně podporuje japonské jezdce a od roku 2015 drží Nobuharu Matsušitu v pozici testovacího jezdce McLarenu, ale nedostatek bodů FIA tomuto jezdci pravděpodobně i letos zabrání požádat o superlicenci, protože v F2 mu momentálně patří až 6. příčka.