Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull bude sledovat pokroky Hondy

Red Bull bude sledovat pokroky Hondy

Aston Martin je pouze finančním partnerem

Helmut Marko v rozhovoru pro ORF prozradil více o spojení juniorského týmu Toro Rosso s Hondou, která zatím F1 nepřesvědčila, že dokáže vyrobit dobrý hybridní motor.

"My jsme kontaktovali Hondu a udělali vlastní průzkum," prozradil poradce společnosti Red Bull pro motorsport. "Díky tomu, co jsme zjistili, jsme nyní optimističtí. Viděli jsme, že v Singapuru byly (v kvalifikaci) oba mclareny (poháněné Hondou) v první desítce a také víme, co právě probíhá za oponou.

Honda má finanční potenciál, potřebnou infrastrukturu, jednu z nejmodernějších továren s testovacími zařízeními na odpovídající úrovni a je stoprocentně odhodlaná být součástí vítězného partnerství. Ale musíme najít způsob, jak si poradit s japonskou mentalitou. Samozřejmě je trochu jiná než naše evropská.
"

Motorového partnera by potřeboval i Red Bull Racing, jenž zrovna ulovil Aston Martin. Nicméně Marko prozradil, že spolupráce s Aston Martinem je o penězích a sponzoringu a potenciálním motorovým partnerem je Honda. Pro tu je tedy spojení s Toro Rosso a celá sezona 2018 asi jistou formou zkoušky.

"To (s Aston Martinem) je finanční kooperace a nemá nic společného s pohonnou jednotkou. Nyní chceme vidět, jak to půjde Toro Rosso a Hondě. V září 2018 už jistě budu vědět, co uděláme s rokem 2019. Do té doby máme spoustu času sledovat, jak spolupracují Toro Rosso a Honda."