Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jolyon Palmer odmítl tučné odstupné

Jolyon Palmer odmítl tučné odstupné

Co je to pár milionů dolarů ve srovnání s pár velkými cenami?

Včera jsme se dozvěděli, že to nakonec bude Daniil Kvjat, koho už tento týden v Malajsii nahradí nová vycházející hvězda Red Bullu Pierre Gasly. Přitom se již několik měsíců mluvilo o tom, že místo v Toro Rosso Gaslymu uvolní Carlos Sainz, který předčasně přesedne do vozu Renault. Nyní už má Španěl s Renaultem dokonce smlouvu na příští sezonu, ale tuhle přesto dojezdí v Toro Rosso. Zahraniční média zjistila, že za změnou plánu stojí Jolyon Palmer, jezdec Renaultu až nečekaně urputně trvající na dokončení sezony.

Má se za to, že Renault nabídl 26letému závodníkovi tři miliony amerických dolarů (66 milionů českých korun), pokud dobrovolně uvolní sedačku pro Sainze. Britský jezdec ale odmítl, účast v šesti velkých cenách F1 má pro něj větší cenu. Po konzultaci se svým otcem, úspěšným podnikatelem Jonathanem Palmerem, si prý řekl o sedm milionů USD.

Renault takto přestřelenou částku přirozeně odmítl zaplatit a raději nechá Palmera dokončit sezonu. Sainz tedy zůstane v Toro Rosso a Pierrovi Gaslymu musel místo uvolnit Daniil Kvjat.

"Mně o tom nikdo nic neřekl a myslím si, že bude lepší zůstat s Toro Rosso a soustředit se na závěr sezony a výsledky," řekl Sainz o předčasném přestupu do továrního Renaultu.