Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vítěz z Le Mans Lotterer podepsal Techeetahu

Vítěz z Le Mans Lotterer podepsal Techeetahu

S vytrvalostními podniky se ale nechce rozloučit

Invaze továrních jezdců Porsche do Formule E pokračuje. Po Neelu Janim se v ní představí i trojnásobný vítěz čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans Andre Lotterer. Po ostříleném německém pilotovi sáhl tým Techeetah, v jehož sestavě nahradí Stéphanea Sarrazina. Kolegu mu i nadále bude dělat Jean-Éric Vergne.

Brzy již šestatřicetiletý Lotterer má za sebou bohatou a pestrou kariéru. Zkusil si dokonce i F1, ale na účast ve VC Belgie 2014 se skomírajícím Caterhamem by asi nejraději zapomněl. Na svém kontě má nicméně kromě triumfů v Le Mans a titulu ve vytrvalostním mistrovství světa (2012) také dvě prvenství v japonské F Nippon (2010, 2011). V této sérii, přejmenované nyní na Super Formula, nastupuje dodnes, takže kontakt s monoposty neztratil.

Už jsem si to zkusil na simulátoru a byl jsem velmi pozitivně překvapen,“ nechal se slyšet Lotterer po podpisu smlouvy. „Zaujalo mě hlavně, jak pečlivě se musí hospodařit s energií. Je třeba na to jít opravdu chytře. Auto sice nemá tisíc koní, ale přesto na závodní dráze vypadá dobře. Co mu snad chybí na rychlosti, dohání tento seriál napínavými souboji mezi špičkovými jezdci.

Přesto se nechce od endurance scény úplně odloučit: „Obrazně řečeno, nechávám nohu ve dveřích. Rád bych i napřesrok jel Le Mans. Pokud samozřejmě nabídne kategorie LMP1 možnost zajímavého soupeření.

Andre má obrovské zkušenosti z nejvýznamnějších továrních týmů a ty nyní přenese k nám. Počítáme s tím, že nám výrazně pomůže při vývoji nového vozu pro sezonu 2018/19,“ uvedl šéf Techeetahu Ivan Yim.