Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Audi úplně přepracovalo pohonnou jednotku

Audi úplně přepracovalo pohonnou jednotku

Šéfem továrního týmu se stal McNish

Po dvou letech spolupráce s týmem Hanse-Jürgena Abta vstupuje Audi do seriálu Formule E jako plnokrevná tovární organizace. Její slavnostní představení se odehrálo v sídle Audi Sport v německém Neuburgu.

Stáj se i nadále může spoléhat na služby své největší hvězdy, úřadujícího šampiona Lucase di Grassiho. Sedačku uhájil i Daniel Abt, byť se spekulovalo, že by ho mohl nahradit některý ze smluvních pilotů ingolstadtské automobilky.

Jméno Abt však už nefiguruje v kolonce šéfa týmu. Tento post bude nově zastávat sedmačtyřicetiletý Allan McNish, účastník 16 VC F1 (s Toyotou v roce 2002), ale hlavně trojnásobný vítěz 24 hodin v Le Mans (1998, 2008 a 2013).

Monopost nese název Audi e-tron FE04, což je zjevnou reminiscencí na slavnou éru prototypů ve vytrvalostních kláních. Designéři pro něj zvolili kombinaci bílé, zelené a černé barvy. Pro snazší rozpoznání bude mít Di Grassiho auto bílou špičku, zatímco Abtovo červenou.

Důležitější jsou ovšem změny, které nejsou vidět na první pohled. „Společně s naším technologickým partnerem, firmou Schaeffler, jsme vyvinuli zcela nové pohonné ústrojí. V důsledku toho má vůz také úplně jiný zvuk,“ uvedl ředitel Audi Sport Dieter Gass.