Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari odhalilo problém u Vettelova vozu

Ferrari odhalilo problém u Vettelova vozu

Německý závodník dostal nový motor

Poré, co byl nalezen zdroj problémů čtvrté pohonné jednotky Sebastiana Vettela, se Ferrari rozhodlo využít příležitost a dát mu části páté.

Vettel dnes musí odstartovat poslední, jelikož po neplánované rychlé výměně pohonné jednotky mezi posledním tréninkem a začátkem kvalifikace cosi způsobilo, že kandidát na mistrovský titul nezajel ani jedno měřené kolo. Tým Ferrari musel požádat o výjimku, aby se Vettel, na základě času dosaženého v tréninku, mohl vůbec zúčastnit závodu.

V noci byla pohonná jednotka rozebírána kousek po kousku, dokud si mechanici nevšimli poškození potrubí, které propouštělo vzduch z kompresoru do prostoru spalovacího motoru. Problémy Ferrari zaskočily, jelikož pohonná jednotka byla bez náznaku problému otestována na dynamometru v Maranellu předtím, než byla odeslána do Malajsie.

Protože Vettela už FIA nemá kam odsunout, Ferrari se rozhodlo využít příležitosti a použít pátý motor, páté MGU-H a páté turbo. Za to exmistr světa dostane teoretický trest ztráty 20 pozic na startovním roštu Velké ceny Malajsie, v praxi ale prostě zůstane poslední.