Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haryanto se uchází o kokpit ve Formuli E

Haryanto se uchází o kokpit ve Formuli E

Dočkáme se ePrix v Indonésii?

Další expilot F1 se chystá do Formule E. Předsezonních testů ve Valencii se tento týden zúčastní také Rio Haryanto. Do jakého vozu na okruhu Ricarda Torma usedne, není zatím jasné. Volno by mělo být ještě u Venturi, Andrettiho a týmu NIO.

Na první svezení se opravdu těším. Zatím jsem Formuli E viděl jenom v televizi a svými souboji kolo na kolo mě nadchla. Šampionát má neskutečný potenciál,“ uvedl Indonésan, který by rád viděl jeden ze závodů v ulicích Jakarty. V podporu stomilionového národa doufá i z jiného důvodu: „Protože znám obrovské nadšení indonéských fanoušků pro motoristický sport a já budu jejich jediný krajan v mistrovství, byl bych moc překvapený, kdybych před každým víkendem nezískal FanBoost.

Haryanto ve formuli 1 absolvoval nekompletní ročník 2016, neboť byl po dvanácti velkých cenách vyhozen z Manoru. Důvod byl prozaický, jeho sponzoři přestali platit. Předtím strávil plné čtyři roky v GP2 Series, přičemž nejlépe se umístil jako čtvrtý (2015). Zajímavé je, že v sezoně 2013 nastupoval za stáj Barwa Addax, patřící dnešnímu promotérovi Formule E Alejandru Agagovi.