Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Andretti pokračuje s Da Costou

Andretti pokračuje s Da Costou

O druhou sedačku soupeří Blomqvist a Sims

Tým Andretti Autosport, který je ve Formuli E předsunutou hlídkou BMW, potvrdil prodloužení smlouvy se svým jezdcem Antóniem Félixem da Costou. O jeho parťákovi zatím není rozhodnuto. Kandidáty na tento post jsou zřejmě Tom Blomqvist a Alexander Sims, kteří se tento týden účastní testů ve Valencii. Jeden z nich nahradí v sestavě Robina Frijnse.

Portugalec Da Costa patří již k inventáři Formule E. Nastupuje v ní od jejího vzniku v roce 2014. Hned v prvním ročníku také docílil svého jediného vítězství v ePrix Buenos Aires, tehdy ovšem ještě pro Amlin Aguri. V dalších letech se mu ale dařilo o poznání méně a letos se dokonce musel spokojit se zahanbujícím dvacátým místem v celkové klasifikaci, když si vyjel pouhých deset bodů. Kromě toho hájí barvy bavorské automobilky v DTM, i v něm ale náleží spíše k průměru.

Šéf BMW Motorsportu Jens Marquardt má přesto k němu důvěru: „António Félix da Costa patří k nejzkušenějším závodníkům ve Formuli E. Proto bylo logické, že jsme si ho ponechali. António je jako tovární pilot BMW těsně svázán s elektrickou formulí i Andrettiho stájí. Jsme s ním víc než spokojeni.