Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gaslyho první velká cena bolela

Gaslyho první velká cena bolela

V Suzuce bude mít novou sedačku

Pro Pierra Gaslyho musela být první velká cena F1 pořádným utrpením. Současné stroje F1 vystavují jezdce v zatáčkách podstatně vyššímu přetížení než například loňské, i než monoposty sérií GP2/F2 a Super Formule, na které byl Gasly doteď zvyklý. To ale není všechno. Gasly usedl do vozu Daniila Kvjata a jeho sedačka mu neseděla.

"Bylo to sedačkou, neměl jsem v ní dostatečnou oporu. Není to ideální, necítil jsem se v ní dobře," řekl Francouz v rozhovoru pro Motorsport. "Od prvního kola jsem se smýkal sem a tam, hlavně ve vysokých rychlostech. Neseděl jsem pořádně v sedačce, hodně jsem se klouzal, což nebylo ideální pro záda. Zdá se, že to teď bude dost bolet, proto se už pro Suzuku vyrábí nová."

Kromě toho, jak Gasly řekl po závodu, jeho nápoj mu v malajském teple nestříkal do úst, ale po celém obličeji. Přesto svůj závod hodnotí poměrně pozitivně, i když je co zlepšovat.

"Kdybych mohl, tak mnoho věcí udělám jinak. Vyskytly se problémy s modrými vlajkami a pneumatikami. Myslím, že jsme pneumatiky vyměnili trošku brzy. Závodník samozřejmě chce tlačit až na hranici možností vozu a já po návratu od mechaniků dupal na plyn, abych se přes undercut dostal před co nejvíce soupeřů. Ale na konci závodu jsem za to musel zaplatit."

Jednadvacetiletý jezdec se těší na VC Japonska, protože trať v Suzuce už zná díky sérii Super Formule.