Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

BGTS čekají velké změny

BGTS čekají velké změny

Jiné budou složení posádek i formát závodů

Motory pěti desítek gétéček ještě nestačily vychladnout po závěrečném závodě BGTS a SRO již naznačila, jakým způsobem chce šampionát vést v následujícím roce. Nejvíce změn je připraveno pro vytrvalostní část seriálu Blancpain GT Series.

Prvním krokem je omezení počtu účastníků v celkovém hodnocení (respektive profesionálních posádek). Od následujícího ročníku bude ve vytrvalostní části (s výjimkou podniku 24 hodin ve Spa) snížen počet účastníků v nejprestižnější třídě na 26.

Nově bude do třídy smíšených posádek zařazena pouze sestava s dvojicí bronzových jezdců a jedním profesionálem (zlatý anebo platinový). Donedávna mohli v této třídě nastoupit také dva stříbrní a jeden bronzový pilot. V případě dvoučlenné posádky bude zachována stávající možnost účasti profesionála s bronzovým pilotem.

Na upravené podmínky by ve vytrvalostní části mohli doplácet piloti se stříbrnou licencí. Pro tyto jezdce bude připravena nově také třída Silver Cup. Beze změn zůstane složení amatérských posádek výhradně z bronzových pilotů.

Další změny se dotknou kvalifikace, kde (opět s výjimkou Spa) bude rošt sestaven dle součtu časů jezdců posádky. Dosud byl rozhodující nejlepší dosažený čas.

Poslední změny se týkají krátkých závodů. Dosavadní formát kvalifikace, hůře ohodnoceného kvalifikačního závodu a plně obodovaného hlavního klání se stal minulostí. Nově budou oba závody ohodnoceny stejně, každému z nich bude předcházet kvalifikace.