Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Juncadella se sveze u Mahindry

Juncadella se sveze u Mahindry

Exmistr F3 by bral i místo rezervního pilota

O tom, že ani vynikající výsledky v nižších formulových sériích nemusejí být zárukou úspěšné kariéry, by mohl vyprávět třeba Daniel Juncadella. Tento týden se polozapomenutý španělský závodník alespoň sveze v testech Formule E.

Jo, v roce 2012, to byla jiná káva. Tehdy jednadvacetiletý šikula vyhrál poslední ročník Euroserie F3 a k tomu přidal i prvenství v F3 Masters. Už rok předtím navíc triumfoval ve VC Makaa F3. Navzdory tomu všemu se nicméně dál v monopostech nedostal, nepočítáme-li spíše formální post třetího jezdce u Force India v roce 2014. Pomocnou ruku mu podal Mercedes, který mu nabídl angažmá v DTM, nejprve u Mückeho, potom v HWA. Jenže to nedopadlo. Juncadella postupně zaznamenal 16., 18., 20. a 24. místo. Na sklonku loňského roku proto vcelku zákonitě přišel vyhazov.

Nyní po nezaměstnaném, který letos vzal zavděk gétéčky, sáhl šéf Mahindry Dilbagh Gill. Shání totiž rezervistu. A protože ve čtvrtek bude ve Valencii postrádat Nicka Heidfelda, rozhodl se dát šanci Juncadellovi. Ten ale nemá zatím nic jistého. „Netvrdím, že to bude zrovna on, ale docela by mně pasoval,“ nechal se slyšet korpulentní Ind.