Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

I.S.R. zakončil sezonu skvělou stíhací jízdou

I.S.R. zakončil sezonu skvělou stíhací jízdou

Ve vytrvalostním závodě dojel vůz české stáje na 8. místě

I.S.R. Racing v posledním závodě Blancpain GT Series Endurance Cupu v Barceloně vybojoval osmé místo, které má však chuť vítězství. Velice napínavý závod dovolil českému týmu získat neuvěřitelných třicet míst!

Audi R8 LMS #75 pro závěrečný závod na okruhu v Montmelo dostalo nové válečné barvy a lehce pozměněné složení posádky. Tentokrát se za volantem střídali Filip Salaquarda (CZE), Frank Stippler (GER) a Kevin Ceccon (ITA), který si v Endurance Cupu s I.S.R. Racingem odbyl svou premiéru.

Piloti I.S.R. Racingu zářili od samého začátku víkendu, ve volném tréninku jim patřilo deváté místo se ztrátou pouhých 0,6 sekundy na nejrychlejšího. Následně ovšem déšť ovlivnil jak páteční předkvalifikaci, tak sobotní kvalifikaci. Po brzké ranní bouři museli jezdci o pole position bojovat za velice zrádných podmínek, mokrý okruh nachytal několik jezdců. Piloti I.S.R. Racingu kvůli pneumatikám, které neodevzdaly očekávané maximum, nepředvedli svůj nejlepší výkon a s časem 1:48,366 jim patřilo až 38. místo.

Závod se jel sice pod zataženou oblohou, ale na suché trati a byl vcelku napínavý. Úvodní stint jel Frank Stippler a ve skrumáži uprostřed pole skvělými manévry urval několik pozic. Po něm do vozu usedl Kevin Ceccon a dobrý pocit z auta mu dovolil držet stejné tempo, jaké měli jezdci na špici. Filip Salaquarda pak dokončil senzační výkon, díky němuž posádka získala třicet míst a I.S.R. Racing tak napínavý závěrečný závod sezony dokončil na osmém místě.

Igor Salaquarda, majitel I.S.R. Racingu: „S tím, jak se věci dnes vyvíjely, jsme pochopitelně spokojeni. Po problematické kvalifikaci, kterou stále prošetřujeme, se výsledek v top 10 zdál být nemožný, ale Kevin, Filip a Frank s podporou celého týmu zajeli skvělý závod a předvedli rychlost našeho vozu. Tento výsledek je odměnou za tvrdou práci v průběhu celé sezony. Některé situace byly letos proti nám a věřím, že jsme si zasloužili o něco více, ale nyní si užíváme tento okamžik. Za pár dnů začneme přemýšlet o programu na příští rok a budoucnosti I.S.R. Racingu.“