Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas se může rozloučit s prvními dvěma řadami

Bottas se může rozloučit s prvními dvěma řadami

Jezdci Mercedesu museli vyměnit převodovku

V neděli ráno jistě neuvidíme vůz Valtteriho Bottase stát na jedné z prvních pěti startovních pozic. Po tom, co byl Fin v dnešním prvním tréninku pátý, byla v jeho voze objevena porucha převodovky. Jelikož ještě neabsolvovala šest velkých cen v řadě, je její výměna podle pravidel předčasná a jezdec se po kvalifikaci posune o pět míst níže. Takže i kdyby byl zítra Bottas nejrychlejší, odstartuje až ze šestého místa.

Penalizace čeká také Carlose Sainze z týmu Toro Rosso. V Japonsku dostal šesté MGU-H, pátý spalovací motor a páté turbo. Pravidla dovolují pouze čtyři pohonné jednotky na sezonu, takže Španěl ztratí po pěti místech za motor a turbo a deset míst za použití prvního komponentu ze šesté pohonné jednotky, což je celkem 20 míst, takže téměř najisto odstartuje poslední.

Také jsme se dozvěděli, že Kimi Räikkönen dostal od Ferrari čtvrtý motor, čtvrté MGU-K, čtvrtou elektroniku i čtvrtou baterii. Pokud mu něco z toho nevydrží až do konce sezony, automaticky musí počítat s trestem ztráty deseti míst za využití páté pohonné jednotky.

Poradce Red Bullu pro motorsport Helmut Marko už na začátku týdne prozradil, že dříve nebo později se trestům jistě nevyhnou ani Max Verstappen a Daniel Ricciardo.